Okullarda Olimpiyat Bilincini Oluşturuyoruz

Okullarda Olimpiyat Bilincini Oluşturuyoruz

Ülkemiz, kalabalık nüfusuna rağmen dünyanın en büyük spor organizasyonu olan olimpiyat oyunlarında yeterli başarıyı elde edemediği bilinmektedir. Okulumuz bu doğrultuda eTwinningde 11-18 yaş grubu öğrencilerde olimpiyat bilincini oluşturmak için bu yaş grubundaki öğrencilere olimpiyat oyunlarının önemini bir ülke için ne anlam ifade ettiğini ve ne kadar prestijli bir organizasyon olduğunun anlatılması ve olimpiyat bilinci oluşturulması hedeflenmektedir.

 

Başarılı bir sporcu yetiştirme süreci artık ilkokul çağından başlamakta ve bu süreçte ilk adım olarak öğrencileri bilinçlendirmekle başlıyor. Projenin hedefleri arasında küçük yaştan itibaren başlayıp olimpiyat bilinci oluşturarak ülkemizde olimpiyat oyunlarına bakış açısı değiştirip ülkemizden olimpiyatlarda başarılı sporcu çıkarmak. Öğrencilerin ilgi duydukları spor branşlarında olimpiyatlarda yarışmış sporcular izletilerek onlara yol göstermek amaçlanmaktadır.

 

Bu proje kapsamında okullardaki beden eğitimi öğretmenlerine büyük iş düşmektedir. Öğretmenlerimiz öğrencilerine olimpiyat oyunlarının önemini anlatarak öğrencilerde farkındalık yaratmalıdır. Bu çalışmaya katılacak öğrencilere olimpiyatlarda başarılı olmuş sporcularımızın videoları izletilerek ve antrenman programları gösterilerek başarıya giden yol anlatılacak ve onlara rol model olmaları sağlanacaktır. Bu doğrultuda projemize ortak olacak okullardan beklentimiz, öğrencilerin ilgi duydukları spor branşlarında olimpiyatlarda yarışmış sporcular izletilerek öğrencilerde olimpiyat bilincini oluşturma çalışmalıdır.

Bu proje sonucunda küçük yaştan itibaren olimpiyat oyunlarına ilgi artacak ve ülkemizin oyunlardaki başarısı artacaktır.

 

6 üyeli projenin okulumuzdaki üyesi beden eğitimi öğretmenimiz Mustafa Ekin.

29.04.2022 80

29-04-202229-04-202229-04-2022