Melih Gülova Kimdir?

Melih Gülova Kimdir?

Yarbay Melih Gülova'nın şehadetinin ardından okulumuza adı verilmiştir.

03.06.2022 6814

Bursa'da 1963 yılında doğan Yarbay Melih Gülova'nın Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayına bağlı 8. Piyade Alayı'ndaki görevinden, kendi isteğiyle doğuya tayin oldu.

1963 yılında Bursa'da dünyaya gelen Yarbay Melih Gülova, Manisa, Ağrı-Doğubayazıt, Balıkesir-Edremit, Kars ve yeniden Manisa'da görev yaptıktan sonra kendi isteğiyle Şırnak Güçlükonak'a tayin edildi. Manisa'da görev yaptığı dönemde tanıştığı Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Asena Gülova ile evlenen Gülova'nın Naz adında bir kızı var.

Şehit Yarbay Melih Gülova, 10 Haziran 2007 tarihinde isteyerek ikinci kez gittiği Şırnak'ta, komutanı olduğu bölgede mayın patlatılması sonucu şehit oldu. Şehit Yarbay Melih Gülova'nın şehadetinden sonra yerli milli savunma için girişimlerini başlattığı ve vasiyeti olarak görülen bir proje daha ortaya çıktı. Yarbay Gülova'nın o dönemde Şırnak'ta ve Gabar dağı bölgesinde teröristlerin geçişlerini takip edecek İnsansız Hava Araçları'nın (İHA) yapımı için mühendislerle görüştüğü, terörle mücadelede bu araçların kullanımının son derece önemli olacağı için vasiyetimdir' diyerek projeyi desteklediği öğrenildi.

03-06-2022

Şehit Yarbay Melih Gülova ile 2006 yılı Kasım ayı içerisinde Şırnak 6. Motorlu Piyade Tugayı Karargahı önünde Malazgirt İHA uçuşları esnasında Yer Kontrol Birimi önünde çekilmiştir.

İHA projesi 2000 yılının başında Şırnak 6. İç Güvenlik Tugayı'na yapılan bir ziyaretle başladı. Tugaydaki komutanlardan Yarbay Melih Gülova, Özdemir Bayraktar'a şehit kanlarını göstererek teröre karşı teknolojik bir çare bulmaya çalıştığını söyledi. Bunun üzerine Tugay'ın bulunduğu Gabar Dağı'nın eteklerinde atölye kuruldu. Bayraktar kardeşler ve mühendisler 2 yıl Gabar'daki atölyede kalarak ve bölgeyi inceleyerek Türk Ordusu'nun ihtiyacı olan Gözcü mini İHA'yı yerinde geliştirdi. Ancak Yarbay Melih Gülova, 2007 Haziran'ında Şırnak'ta teröristlerce uzaktan patlatılan bir bombayla şehit düştü. Özdemir Bayraktar, "Bu projeler bu başarılar aslında onların eseridir. Komutanın vasiyetini tamamladık" diyor.

Yarbay Melih Gülova'nın şehadetinin ardından okulumuza adı verilmiştir.

03-06-2022

03-06-202203-06-202203-06-202203-06-2022